Grå granitskærver i indkørsel

Granitskærvers mange anvendelsesmuligheder

Granitskærver er alsidige belægningssten, som har mange forskellige anvendelsesmuligheder. Skærverne er hugget i granitklipper rundt om i verden. Mange af dem vi har her i Danmark, er ofte fra Norge og Sverige, men kan også komme fra Portugal og mange andre steder.

En anden smuk ting ved granitskærver er, at de kommer i mange forskellige farver og størrelser. Vi vil ikke nævne dem alle nu, men er du interesseret i at se de forskellige typer, kan du se udvalget af granitskærver her.

Lad os se nærmere på hvad der gør granitskærver så fantastiske, ved at gå i dybden med nogle af deres mest populære anvendelsesmuligheder.

Indkørsel

Her i Danmark vil du ofte se indkørsler som er lagt med granitskærver – ofte grå eller sorte. En sådan indkørsel er ikke kun flot, den er også praktisk. For det første er det at lægge en indkørsel med skærver, ofte langt billigere, end at lægge den med andre typer belægningssten. Til dels fordi selve granitskærverne er billigere, men også fordi, at de er nemmere at lægge. Husk dog at vælge en størrelse som er stor nok, til at de små sten ikke sætter sig fast i hjulene på din bil.

Havebed

Det er både flot og praktisk at anvende granitskærver til dit havebed. Det giver sig selv det de smukke skærver giver et flot og naturligt look. Men samtidig fungerer de også som et dræn, hvilket gør dem oplagt at lægge rundt om f.eks. små buske og træer. Granit er generelt er rigtig slidstærkt materiale, og behøver faktisk aldrig af blive skiftet ud. Dertil blive de heller ikke grimme med tiden. Bliver de lidt beskidte kan du vaske dem, men det er ofte ikke noget en omgang regn ikke kan klare.

Havestier

En anden populær anvendelsesmulighed granitskærver har, er til havestier. Læg først et lag bundsand der hvor stien skal være, og læg efterfølgende granitskærver ovenpå. Her får du hurtigt, nemt og billiget en smuk naturlig havesti, som stort set ikke kræver nogen vedligeholdelse. Er der ikke kant på stien, kan det være at nogle at skærverne med tiden ryger ud, og at der skal lægges en nyt tyndt lag mange år frem i tiden, men det er også det.

Læs også: Derfor er det en god idé at lægge stenmel under granitskærver