Bil på indkørsel med fliser

Granitskærver eller fliser i indkørslen?

Du har besluttet dig for endelig at få lagt en ny indkørsel. Nu er det store spørgsmål bare: skal der være granitskærver eller fliser i indkørslen? Det spørgsmål hjælper vi dig med at besvare her.

Der er fordele og ulemper både ved en indkørsel med granitskærver såvel som en med fliser. Las os se nærmere på dem hver i sær. Efterfølgende er det op til dig, at beslutte hvilken type indkørsel der passer bedst til dit behov.

 

Fordelen ved fliser

Fliser er et populært valg, når det kommer til indkørsler. Det er der god grund til. Lægning af fliser i indkørsel har nemlig flere fordele. For det første er en indkørsel med fliser pæn, og kan holde i mange år, hvis den lægges korrekt fra start. Det gælder både underlaget og selve fliserne. Udover at det er en pæn belægning, er den også nem at holde ren. Er der kommet jord, sand, blade eller andet skidt og snavs på den, er det nemt at tage en kost og feje det væk.

Bliver belægning på et tidspunkt beskidt og kedelig at se på, er det nemt at få renset fliserne, og givet dem en overfladebehandling, som kan holde i mange år frem. Det kan du gøre selv, eller få en professionel til det. Fordelen ved at få en professionel til det, er at de ofte giver en garanti på 10 år eller mere.

 

Fordelen ved granitskærver

Fordelen ved at vælge granitskærver til din nye indkørsel, er at det ofte er billigere frem for f.eks. betonfliser, herregårdssten, chaussesten, og stort set alle belægningssten generelt. Selve granitskærverne er billigere, men også at få lagt dem. Det er nemmere og hurtigere at lægge granitskærver frem for fliser, hvorfor det også vil være billigere at få en professionel til det. Har du lidt handymand færdigheder, kan du faktisk også godt selv lægger skærverne, og på den måde spare endnu flere penge.

En anden fordel ved granitskærver er, at det er naturssten. Det betyder, at det er modstandsdygtigt i stort set alt slags vejr. Alt fra de varmeste sommerdage til vinternætterne med kraftig frost.

 

Kombiner fliser og granitskærver i din indkørsel

Kan du ikke bestemme dig for, om din indkørsel skal bestå af granitskærver eller fliser? Intet problem – du kan nemlig sagtens lave en kombination af begge. Lav evt. to spor med fliser, som passer til bilens hjul. Her lægger ud granitskærver mellem de to flisespor, og du har en flot og anderledes indkørsel, bestående af både de praktiske fliser, samt de flotte granitskærver.

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvad din nye indkørsel skal bestå af. Held og lykke med projektet!