Stenmel og granitskærver

Derfor er det en god idé at lægge stenmel under granitskærver

Har du gang i et projekt, hvor der skal lægges granitskærver? Så bør du kraftigt overveje, at lægge stenmel under skærverne. Det gælder uanset om det er en indkørsel, havesti, eller et havebed du skal have lagt. Faktisk er det en god idé, uanset formålet.

Stenmel bruges under granitskærver, til dels for at skabe en barriere mellem stabilgrus og granitskærver (hvis det er til en indkørsel lægger man typisk stabilgrus, derefter stenmel, og til sidst granitskærver), men også for at mindske fremkomst af uønsket ukrudt.

Sådan lægger du stenmel

Du kan lægge stenmel ved at bruge en skovl, eller alternativt en minigraver, hvis det er et større projekt du har gang i. Du kan godt lægge stenmel selv, men det anbefales at få professionel hjælp til dette – og resten af belægningen – hvis du ikke selv har nogen erfaring med at lægge stenmel og granitskærver. Er det er lille havebed du skal have lagt, kan du naturligvis godt gøre det selv. Man anbefaler at lægge stenmel i et lag på 2-4 cm under skærverne.

Man lægger stenmel under granitskærver af praktiske grunde (som vi har været inde på), ikke æstetiske. Derfor kan det være en fordel, at anskaffe stenmel i samme farve som granitskærverne. På den måde skjuler du stenmelet bedst muligt, og det vil ikke være synligt igennem skærverne. Ligesom med granitskærver, kan stenmel fås i både sort, blå, grå, rød, og andre naturlige granit farver.

Hvad er stenmel?

Nu ved du hvordan – og hvorfor – man lægger stenmel under granitskærver. Men hvad er stenmel egentlig? Stenmel er som navnet antyder mel lavet af sten. Man laver det ved at knuse sten indtil det bliver til mel. Stenmel laves af forskellige typer sten og klippe, og her i blandt også granit. Når det nu er en belægning af granitskærver der skal lægges, vil det give god mening, også at lægge granit stenmel, så du på den måde kan matche farven bedst muligt.

Find gode tilbud på både stenmel og granitskærver

Stenmel og granitskærver kan i mange tilfælde købes ved samme forhandler. Vil du finde nogle gode tilbud på både stenmel og granitskærver, kan det være en fordel at lave lidt ekstra research, inden du køber. Ofte vil du kunne finde bedre tilbud hos online byggemarkeder, end du kan i det fysiske byggemarkeder. Lav derfor en søgning på nettet, på den type og mængde skærver og stenmel du skal bruge. Sammenlign herefter priserne hos de forskellige forhandlere, og se hvor du får det bedste tilbud. Hos nogle forhandlere kan du få mængderabat, hvis du køber en stor mængde. Det er endnu en god grund til, hvorfor du bør købe både stenmelet og granitskærverne det samme sted.

Udover selve prisen på produkterne, er fragt prisen også vigtigt. Både stenmel og granitskærver er tunge produkter, som ofte bliver leveret med lastbil og kran. Derfor kan fragten hurtigt løbe op. Husk derfor også at medregne fragtprisen i det samlede tilbud. Hos nogle forhandlere kan du opnå gratis fragt ved større køb.