Ukrudt

Derfor bør du lægge ukrudtsdug under dine granitskærver

Når du lægger granitskærver, er det i langt de fleste tilfælde, en god ide, at anvende en ukrudtsdug som underlag. Det gælder både om det er en indkørsel, en havesti eller et havebed du skal have lagt. En ukrudtsdug er både billig, nem at lægge, og har masser af fordele.

En af fordelene ved at lægge en ukrudtsdug under dine granitskærver, at du forhindrer ukrudt i at voksne op igennem belægningen. På en havesti lagt med granitskærver, er der f.eks. enorm stor chance for, at der hurtigt vokser ukrudt op igennem. Det skal naturligvis luges, hvis du ønsker en fin og ren havesti. Ved at lægge en ukrudtsdug under din belægning, forhindre du lang det meste – og værste – ukrudt at vokse op. Det kan naturligvis ikke sørge for, at det er 100% ukrudtsfri, men er stadig en stor hjælp.

En anden fordel er, at du holder granitskærverne på plads. Uden et underlag, vil skærverne med tiden synke ned i jorden. Både fordi de bliver gået på, men også grundet regn. Med andre ord, hjælper den med at holde styr på granitskærverne.

 

Hvad er en ukrudtsdug?

En ukrudtsdug er en sort dug, som bruges under belægninger i haven og rundt om huset. Som navnet antyder, så hjælper en ukrudtsdug med at holde ukrudt nede. Den er lavet i et super holdbart materiale, som kan holde i rigtig lang tid. Det smarte ved den er også, at vand og næring sagtens kan komme igennem dugen, så planterne i et evt. plantebed, kan leve godt med det som underlag. De eneste planter som ikke er glad for dugen, er det ukrudt som kommer nedefra. Det bliver holdt nede, og kommer ved hjælp af dugen, aldrig til at se dagens lys.

 

Jordspyd til ukrudtsdug

Skal du have lagt ukrudtsdug ud på et stort område, kan det være en fordel, at benytte jordspyd. Her kan du få specielle jordspyd til ukrudtsduge. De er lavet af hårdfør plast og kan nemt stikkes igennem dugen og ned i jorden. Særlig hvis du skal have lagt det på en skråning, gør jordspyd arbejdet meget nemmere for dig.

Jordspyd er ikke et absolut must når du skal have lagt en ukrudtsdug under dine granitskærver. De er blot med til, at gøre hele processen lettere. Dertil koster de ikke meget. Du kan få 20 spyd for omkring en flad tyver. Det er bestemt det værd.

 

Alternativer til ukrudtsdugen

Ukrudtsdugen er ikke det eneste du kan bruge som underlag til din belægning af granitskærver. Det bedste alternativ, er fiberdugen. En fiberdug er fremstillet af meget stærke fibre, og har stort set sammen funktion som en ukrudtsdug. En fiberdug er dog noget kraftigere, og koster også lidt mere.

Uanset om du vælger en ukrudtsdug eller en fiberdug som underlag til dine granitskærver, anbefaler vi, at du køber dem online. Her vil du ofte finde dem til en billigere pris, end hvis du købte dem i et fysisk bygge- eller plantemarked. Ofte kan du købe dem samme sted, som der hvor du køber dine granitskærver.